Categories
Zorgverzekering

Aanpassen zorgverzekering tot wanneer mogelijk?

Ieder jaar gaat iedereen aan de slag om zijn zorgverzekering samen te stellen. Het is namelijk goed mogelijk dat je andere behoefte hebt ten opzichte van het voorgaande jaar.

Misschien wil je voortaan wat meer fysio behandelingen opnemen in je zorgverzekering. De kans is groot dat jij je zorgverzekering ook wilt aanpassen, je bent immers bij dit artikel terecht gekomen.

Wil je het antwoord op de volgende vraag ‘aanpassen zorgverzekering, tot wanneer is dit mogelijk?’ dan is het handig om even verder te lezen. In dit artikel komt het allemaal aan de orde.

Pas je zorgverzekering voor 1 januari aan

In beginsel is het zo dat je alle wijzigingen voor je zorgverzekering voor 1 januari door moet hebben gegeven. Dit spreekt voor zich, het nieuwe jaar is dan namelijk begonnen. Echter is het in sommige gevallen mogelijk om toch na 1 januari over te stappen op een andere zorgverzekeraar.

Hiervoor moet je wel voor 1 januari je oude zorgverzekering hebben opgezegd. Als je dit hebt gedaan dan heb je tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten en om de nodige aanpassingen te maken. Ook is het mogelijk om aanpassingen te maken tot 1 februari bij je huidige zorgverzekering.

Om problemen te voorkomen is het echt van belang dat je er op tijd bij bent met het regelen van je zorgverzekering. Doe je dit niet dan is het aanpassen van je zorgverzekering helaas niet meer mogelijk.

Hier op de site ben je overigens aan het juiste adres voor het vergelijken van alle mogelijke soorten zorgverzekeringen. Middels onze vergelijkingstool zal het ook voor jou mogelijk zijn om uit te komen bij de zorgverzekering die het beste aansluit bij wat je zoekt. Zo betaal je niet meer teveel voor jouw zorg.