Categories
Zorgverzekering

Is er een speciale kind zorgverzekering?

Wanneer je een kind krijgt zal je allerlei vragen hebben. Een van de vragen die we van aanstaande ouders nog wel eens krijgen is de vraag of er een speciale kind zorgverzekering is. Of is het zo dat je kind op jouw zorgverzekering blijft staan totdat hij of zij volwassen is?

Om antwoord te krijgen op deze vragen is het geen verkeerd idee om dit artikel even goed door te spitten. We laten je namelijk alles zien over de zorgverzekering voor jouw kind!

Moet je kind een zorgverzekering hebben?

Zoals je waarschijnlijk wel weet is het in ons land verplicht om een zorgverzekering te hebben. Dit is dan ook zo voor je kinderen. Echter betekent dit niet dat je een losse zorgverzekering voor je kinderen hoeft af te sluiten. Het is namelijk zo dat kinderen tot hun 18e onder de zorgverzekering van hun ouders vallen.

We noemen dit ook wel het mee verzekeren. Hiervoor is het wel van belang dat je jouw kind in de eerste 4 maanden na de geboorte inschrijft bij de zorgverzekeraar. Je hebt dus wel even de tijd. Tot je kind dus 18 jaar is zal hij of zij niets zelf hoeven te betalen voor de zorg die hij of zij krijgt.

Wanneer jouw kind de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt moet hij of zij wel een eigen zorgverzekering afsluiten. Het is dus handig om hier op tijd bij te zijn, op die manier kan je eventuele problemen voorkomen.

Hier op de site ben je aan het juiste adres voor het vergelijken van alle mogelijke soorten zorgverzekeringen. Dankzij deze vergelijkingsmogelijkheden weet je in ieder geval zeker dat je uit zal komen bij de zorgverzekering die aansluit bij jouw kind.