Categories
Zorgverzekering

Een zorgverzekering in Duitsland afsluiten?

Ieder jaar zijn er een hoop mensen die van Nederland naar Duitsland verhuizen. Als je dit van plan bent dan zal je het nodige moeten regelen. Een van de zaken waar je naar zal moeten kijken is de zorgverzekering.

Het is namelijk zo dat je ook in Duitsland verplicht bent om je te verzekering. Wil graag naar Duitsland verhuizen maar weet je niet hoe je dit moet doen met de zorgverzekering dan is het van belang om dit artikel snel door te lezen. We laten het je vandaag namelijk allemaal zien!

Verzekering afsluiten in Duitsland

Voordat je je in Duitsland kunt verzekeren moet je eerst jouw Nederlandse zorgverzekering stopzetten. Als je verplicht of vrijwillig verzekerd bent bij een Krankenkasse dan krijg je in zowel Duitsland als Nederland de kosten vergoed.

Dit geldt voor alle kosten die je betaalt voor je huisarts, ziekenhuis en voor je medicijnen. Ook wanneer je deze kosten in andere landen maakt kan je deze verhalen op de zorgverzekeraar.

Dit geldt ook alle gezinsleden die mogelijk zijn meeverzekerd. Denk hier bijvoorbeeld aan je kinderen. Mocht je particulier verzekerd zijn dan zal de zorg die vergoed wordt volledig afhangen van de dekking die je zelf hebt gekozen.

Overigens is het belangrijk om te bekijken of het wel voordelig is om je te verzekeren in Duitsland. Mocht je er achter willen komen wat je kwijt bent voor jouw persoonlijke situatie dan is het mogelijk om via onze site alle zorgverzekeringen eenvoudig te vergelijken.

Dit stelt je in staat om altijd weer uit te komen bij de zorgverzekering die aansluit bij wat je zoekt. Kijk echt even goed naar het afsluiten van een zorgverzekering als je wilt verhuizen. Dit kan je namelijk een hoop toekomstige problemen besparen.