Categories
Zorgverzekering

Wanneer zorgverzekering afsluiten?

Loop jij rond met de vraag ‘wanneer een zorgverzekering afsluiten’ dan ben je zeker niet de enige. Er zijn namelijk veel jongeren die rondlopen met deze vraag. In ons land is het zo dat je vanaf je 18e over je eigen zorgverzekering moet beschikken.

Tot die tijd val je nog onder je ouders. Wil je graag wat meer te weten komen over deze zorgverzekering dan is het handig om snel even dit artikel door te nemen. We laten je namelijk alles zien over het afsluiten van je eerste zorgverzekering.

De verplichte basis verzekering

Het basispakket is in Nederland verplicht en biedt dezelfde basiszorgdekking voor alle verzekeraars zoals die door de overheid is vastgesteld.

De basisverzekering kost ongeveer 100 euro per maand en dekt onder andere afspraken met je huisarts, je verblijf in het ziekenhuis, ambulancediensten, ziekenvervoer en medicijnvoorschriften.

Het is belangrijk om te weten dat je voor de meeste van de genoemde diensten een deel van de kosten moet dekken via je jaarlijkse eigen risicobedrag tot een maximum van 385 euro.

Het kan ook zijn dat je extra dekking zal moeten nemen voor extra medische behandelingen. Dit is waar particuliere zorgverzekeraars met elkaar concurreren om polissen aan te bieden die het beste zijn afgestemd op je gezondheidsbehoeften en levensstijl.

Mocht je het nu lastig vinden om een zorgverzekering af te sluiten dan kan je altijd contact opnemen met de zorgverzekeraar die je op het oog hebt. belangrijk is om echt een zorgverzekering aan te vragen.

Ben je niet verzekerd dan kan je een boete krijgen. Om dit te voorkomen is het dus handig om voor je 18e al rond te kijken naar geschikte zorgverzekeringen om te overwegen. Op die manier kan je er zo snel mogelijk een afsluiten.